Манчестър Сити продължава усърдната работа по подсилването на състава си за новия сезон и сега се разбра с Борнемут за защитника Нейтън Аке. 

Оферта на Гражданите на стойност 41 милиона паунда е била приета от Черешките, които след изпадането си от елита е нормално да се разделят с най-добрите си футболисти. 

25-годишният централен бранител се утвърди като един от най-добрите на позицията си, като остава да бъдат уточнени личните му условия, както и срока на контракта. Това обаче не би трябвало да е проблем и очакванията са споразумението да е факт до края на седмицата. 

Борнемут купи Аке през 2017-а за 20 милиона паунда от Челси и ще регистрира добра печалба от него. Лондончани обаче имат правото да се включат в битката за него заради клауза в договора и до 72 часа могат да излязат със своя оферта, която да е по-висока от тази на Сити. Смята се обаче, че Франк Лампард не иска защитника. 

През последния сезон Пеп Гуардиола не бе доволен от центъра на защитата си, като контузията на Аймерик Лапорт допълнително влоши нещата и дълго време Фернандиньо действаше в тази зона.