Манчестър Сити очаквано завърши трансфера на Феран Торес и обяви официално привличането на младия испанец от Валенсия, който все пак трябва да получи работна виза, но тя не би трябвало да е проблем. 

Договорът на крилото е за 5 сезона, а трансферната сума 23 милиона евро, които могат да се увеличат с още 12 милиона в зависимост от представянето му и така общата сума да достигне 35 милиона. 

20-годишният футболист е гласен за заместник на Лерой Сане, като е считан за един от най-добрите млади футболисти в Испания, а и в Европа. 

„Много съм щастлив, че идвам в Сити. Всеки футболист иска да е част от силен отбор в нападение и Манчестър Сити е един от най-атакуващите в света. Обичам агресивния и отворен стил на Пеп, който освен това е мениджър, който може да развива млади играчи, което може само да ме радва” заяви Торес. 

„Той е млад, все още се развива, но притежава качествата, които търсим в един флангови играч. Бърз е, директен, може да отваря пространства и вярваме, че тук е перфектното място, за  да стигне до следващото ниво” коментира футболният директор на Сити Чики Бегиристайн.