Само 24 часа, след като привлече Феран Торес, Манчестър Сити подсили и защитата си с Нейтън Аке от Борнемут. 

Трансферната сума е 41 милиона паунда, а договорът на играча за 5 години. 25-годишният бранител премина успешно медицинските тестове и в сряда вечера трансферът бе обявен официално. 

„Сити е най-добрият тим в Англия през по-голямата част от последното десетилетие и да дойда тук е сбъдната мечта за мен. Това е отбор с играчи от световна класа, а стилът му на игра е изключителен. Зная обаче, че трябва да работя здраво, за да се наложа в него, но съм тук именно за това“ заяви Аке пред официалния сайт на клуба. 

„Нейтън е качествен защитник. Той бе водещ играч по времето си в Борнемут и съм много радостен, че успяхме да го привлечем. Той е силен и бърз, но също така техничен и интелигентен, което е нужно, за да се наложиш в отбора на Пеп“ добави футболният директор Чики Бегиристайн. 

От Челси се отказаха от възможността да си върнат Аке, заради клауза в договора му, но той вече 9 години играе на Острова, така че има сериозен опит. От настоящите защитници до 25 години, единствено Ектор Бейерин и Люк Шоу имат повече мачове от него във Висшата лига. 

Твърди се, че Сити търси още четирима играчи, като приоритет е Калиду Кулибали от Наполи, но се говори още за Лаутару Мартинес от Интер и дори Жоао Феликс от Атлетико Мадрид.