Пеп Гуардиола обяви, че Манчестър Сити гледа към трофея в Шампионската лига, след като Гражданите стигнаха до 1/4финалите. 

Английският тим постигна нова победа над Реал Мадрид с 2:1 и продължава напред, като ще се изправи срещу Лион в битка за полуфиналите. 

„Ние искаме да спечелим Шампионската лига. Това е една стъпка, но ако я приемем за достатъчна, тогава ще покажем колко сме малки. Ако искаш да печелиш отличия трябва да можеш да побеждаваш големите“ заяви наставникът. 

„Важно е, че успяхме да победим Реал два пъти. Зинедин Зидан никога не бе губил елиминационни мачове и се видя, колко спокойно и авторитетно играха. Това е така, защото са много силен тим“ добави той. 

„Създадохме много положения, но головете, които вкарахме, се дължаха на техни грешки. Със сигурност обаче не бе лесно. Жезус бе страхотен и в двата мача и за мен няма съмнение, че заслужаваме да продължим напред“. 

„Сега имаме 8 дни, за да се подготвим за мача с Лион, а това е съперник, който може да бъде опасен. Сега първо ще се насладим на този успех и след това ще мислим за следващия двубой“ каза още Гуардиола.