Рахийм Стърлинг продължава да бележи в най-добрия сезон в кариерата си до момента и снощи при победата над Реал Мадрид отново отбеляза, като вече има 31 гола през кампанията във всички турнири. 

Нещо повече: той се превърна в първия англичанин, който стига границата от 100 попадения за Манчестър Сити от 39 години насам. Предишният, който го направи бе Денис Тюърт през 1981-а година. 

В отсъствието на контузения Серхио Агуеро Стърлинг направи серия силни мачове във финалната фаза от сезона във Висшата лига, а сега на него ще се разчита и за мечтан триумф в Европа. 

Първият му гол бе срещу Уотфорд през август 2015-а, а през годините мнозина поставяха под въпрос голмайсторските му умения, след като в първите два сезона записа 11 и 10 гола. Последваха обаче 23, 25, а сега и 31, за да опровергае критиците. 

От тези 100 попадения 56 са в домакински мачове, 41 при гостувания и 3 на неутрален терен. От наказателното поле са 95, като само един гол е вкарал от дузпа. 25 са с левия крак, 68 с десния и 7 с глава. 

Благодарение на невероятната си скорост и техниха, Стърлинг изглежда, че става все по-добър, като вече има 20 гола в Шампионската лига, от тях 6 през настоящата кампания.