Полузащитникът на Манчестър Сити Кевин де Бройне бе избран за най-добър футболист на завършилия наскоро сезон във Висшата лига. 

Белгиецът направи изключителна кампания и се справи с конкуренцията на Джордън Хендерсън, Садио Мане и Трент Алексдандър-Арнолд от Ливърпул, на Дани Ингс от Саутхемптън, на Ник Поуп от Бърнли и на голмайстора за кампанията Джейми Варди от Лестър. 

Де Бройне записа най-силния си сезон до момента на Острова, като се отчете с 13 гола и 20 асистенции, за да може отборът му за трета поредна кампания да бъде най-резултатен в дивизията. 

За негово съжаление обаче, Гражданите рано изостанаха в битката за титлата и в крайна сметка бяха твърде далеч от фаворита Ливърпул, който завърши с 18 точки преднина и детронира хората на Пеп Гуардиола, които обаче ще опитат да се върнат на върха още през следващия сезон. 

Александър-Арнолд бе избран за най-добър млад играч, а мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе №1 сред треньорите. Хюн Мин Сон вкара най-хубавия гол при 5:0 срещу Бърнли, когато мина през почти целия терен с топката в крака.