Полузащитникът на Манчестър Сити Кевин де Бройне бе избран за играч на 2020-а година в Англия от Асоциацията на професионалните футболисти. 

Наградата е изключително престижна и тя е доказателство за силното представяне на белгиеца, въпреки че Гражданите не успяха да защитят титлата си. 

Небесносините останаха на 18 точки от Ливърпул в крайното класиране, но Де Бройне остави зад себе си квартета на Червените – Садио Мане, Върджил ван Дайк, Джордън Хендерсън и Трент Александър-Арнолд. 

Той се отчете с 13 гола и 20 асистенции, които бяха изравнен рекорд на Тиери Анри, като не пропусна да благодари на мениджъра Пеп Гуардиола за свободата, която му дава. 

„През повечето време той просто ми казва да бъда себе си. Знае, че ще го послушам за много неща, но ми дава и голяма свобода, тъй като е наясно, че поставям на първо място винаги отбора и нещата се получават. Усещам пълното му доверие“ заяви Де Бройне. 

Александър-Арнолд се утеши с наградата за най-добър млад футболист на годината, след като вкара 4 гола и даде 13 голови паса , а Маркъс Рашфорд получи специална награда заради социално ориентираната си позиция и осигуряването на безплатна храна за най-бедните и нуждаещи се деца. 

Ето и отборът на годината във Висшата лига: 
Ник Поуп (Бърнли), Трент Александър-Арнолд, Андрю Робъртсън и Върджил ван Дайк (Ливърпул), Чаглар Союнчу (Лестър), Джордън Хендерсън (Ливърпул), Давид Силва и Кевин де Бройне (Ман Сити), Джейми Варди (Лестър), Пиер-Емерик Обамеянг (Арсенал) и Садио Мане (Ливърпул).