Лийдс и Манчестър Сити завършиха наравно 1:1 в двубой от четвъртия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Елън Роуд".

Под проливния дъжд в Йоркшер, футболистите на мениджъра Пеп Гуардиола поведоха в резултата още в началото на мача, балгодарение на Рахим Стърлинг (17'). Домакините обаче вдигнаха оборотите и Родриго (59') изравни. Любопитното в срещата беше, че за първи път от доста време насам "гражданите" допуснаха да бъдат надиграни в притежанието на топката - 52:48 процента в полза на Лийдс. Повечето точни удари към вратата също бяха в полза на домакините - 7:2.

Така Сити застана на 10-ото място в класирането на първенството с актив от 4 точки, колкото имат Тотнъм и Нюкасъл. Лийдс пък се намира на 5-а позиция със 7 пункта.

Двубоят започна добре за гостите, които можеха да поведат в резултата още в четвъртата минута. Кевин де Бройне отправи коварен изстрел от пряк свободен удар от удобна позиция. Топката обаче се удари в лявата греда.

Малко след това обаче логичното се случи. Рахим Стърлинг получи топката на границата на наказателното поле. Бързоногият нападател се освободи от защитата на домакините и шутира към долния десен ъгъл - 0:1.

Това обаче не стресна играчите на Лийдс и те можеха да възстановят равенството в 37-ата минута. Стюърт Далас получи подаване дълбоко в наказателното поле. Футболистът овладя топката и я отправи към лявата греда. За негово съжаление обаче вратарят Едерсон направи страхотно спасяване.

Сити отговори с далечен пас, който намери непокрит Фил Фодън, който се възползва от пространството пред себе си и отправи изстрел от около 20 метра, но прати топката над напречната греда.

В добавеното време на първата част Менди допусна детинска грешка и подари топката на Aйлинг, който финтира добре Лапорт и отправи изстрел. Едерсон обаче показа класа спаси.

В началото на второто полувреме Лийдс изравни. Влезлият преди минути като резерва Родриго се оказа на правилното място в правилното време, след като избита топка попадна в краката му. Без да се замисли, футболистът прати кълбото във вратата за 1:1.

В 70-ата минута голмайсторът засече центриране в наказателното поле и в близост до точката на дузпата направи коварен удар с глава към горния десен ъгъл. Едерсон обаче направи добро спасяване, отклонявайки топката в гредата.

В 85-ата минута Стърлинг опита късмета си с мощен диагонален удар от границата на наказателното поле. За късмет на вратаря Мелие, топката мина малко над напречната греда.

В последните минути на срещата двата отбора се втурнаха да търсят победен гол и ситуациите пред вратите на Мелие и Едерсон се редуваха една след друга, но до ново попадение така и не се стигна.

Лийдс - Манчестър Сити 1:1

Голмайстори: Рахим Стърлинг (17'), Родриго (59')

Лийдс: Мелие, Айлинг, Кох, Купър, Далас, Филипс, Клих (Дейвис 77'), Робъртс (Родриго 56'), Коща, Алиоски (Карло 46'), Бамфорд
Мениджър: Марсело Биелса

Ман Сити: Едерсон, Уолкър, Диас, Лапорт, Менди (Аке 72'), Родри, Фодън, Де Бройне, Марез (Фернандиньо 77'), Торес (Силва 65'), Стърлинг
Мениджър: Пеп Гуардиола

Лийдс, стадион "Елън Роуд"
Съдия: Майкъл Дийн
Жълти картони: Бамфорд, Далас (Лийдс); Менди (Сити)