Лидерът на Манчестър Сити Кевин де Бройне ще пропусне домакинството срещу Арсенал в събота, потвърди мениджърът Пеп Гуардиола. 

Атакуващият халф бе заменен в мача на Белгия срещу Англия, а впоследствие напусна отбора и лекарите на Гражданите са потвърдили, че няма да може да вземе участие. 

„Не мисля, че става въпрос за нещо много сериозно, но все пак смятам, че ще пропусне някои мачове. Все пак ще следим състоянието му ден за ден, но на този етап не знам в колко от двубоите няма да играе“ обяви наставникът на Небесносините. 

Добрите новини са свързани със Серхио Агуеро, който е близо да направи дебюта си през този сезон, след като претърпя операция. 

„Той тренира много добре и сме много доволни да е с нас след дълго отсъствие. Всеки тим се нуждае от нападател, но в последните мачове ние трябваше да се оправяме без тях, тъй като и Жезус е контузен“ изтъкна Гуардиола, без обаче да разкрива, дали Кун ще е в групата за Арсенал. Той обаче не спести похвалите за бившия си помощник Микел Артета. 

„Всички които го познават са наясно какво може да направи за кратък период от време. Той свикна много бързо с отбора и сега работата му дава резултат. Справя се отлично и върна Арсенал там, където не е бил отдавна. Той е истински борец и аз съм много щастлив от това, което прави в Лондон“.