Манчестър Сити постигна трета поредна победа в група С на Шампионската лига, след като победи с 3:0 Олимпиакос у дома. 

Отборът на Пеп Гуардиола доминираше, но както и в други мачове напоследък направи серия пропуски и трябваше да трепери до последните минути, преди да си гарантира успеха. 

Феран Торес вкара важния първи гол, а след това Габриел Жезус влезе от пейката, за да гарантира триумфа. Жоао Кансело също отбеляза. Така Сити има 9 точки и е много близо до място в елиминациите, докато гръцкия тим остава с 3. 

Пеп Гуардиола направи някои промени в състава си, но това не повлия на доминацията на неговия тим, който контролираше нещата на терена. 

Феран Торес откри още в 12-ата минута, когато направи двойно подаване с Де Бройне и отбеляза в 4-и пореден мач от надпреварата, като стана третият най-млад направил това след Килиан Мбапе и Ърлинг Хааланд. 

Последваха още положения и отменен гол поради засада, а Фодън, Марез и Де Бройне не успяха да вкарат от добри ситуации. 

След паузата Сити продължи да търси нов гол, за да си гарантира спокойствие, но направи още пропуски в 55-ата минута можеше и да бъде наказан, след като Валбуена стреля неточно от много добра позиция. 

Мачът стана двуостър, тъй като гостите определено усещаха, че имат шанс да вземат нещо. В 80-ата минута обаче, завърналият се след контузия Габриел Жезус гарантира, че до изненада няма да се стигне. 

Бразилецът получи отдясно в наказателното поле, но с отличен удар по диагонала от много малък ъгъл, успя да реализира за 2:0 и така да подпечата успеха на Гражданите. 

В 89-ата минута Жоао Кансело, който също се появи късно в игра, напредна и реализира с отличен удар от около 25 метра, за да направи успеха още по-категоричен. 

Манчестър Сити – Олимпиакос    3:0

1:0 Торес 12
2:0 Жезус 80
3:0 Кансело 89

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър (82 Кансело), Стоунс, Аке, Зинченко, Де Бройне (84 Нмеча), Гюндоган, Фодън (68 Родри), Марез (68 Жезус), Торес, Стърлинг (82 Бернардо Силва)
Олимпиакос: Са, Рафиня, Семедо, Сисе, Холебас, Камара, Мвила, Бухалакис (46 Пепе), Ранджелович (46 Брума), Ел Араби (76 Хасан), Валбуена