Полузащитникът на Манчестър Сити Кевин де Бройне потвърди, че е започнал разговори за удължаване на договора си с Гражданите. 

Белгиецът се превърна в най-добрия футболист на Небесносините, като през миналия сезон бе избран за №1 през кампанията от Асоциацията на професионалните футболисти. 

Настоящият му контракт е до лятото на 2023-а, но Де Бройне иска да остане още по-дълго на „Етихад“, след като от идването си Сити през 2015-а записа 58 гола и 96 асистенции в 232 мача във всички турнири. 

„Щастлив съм в Манчестър. Вече водим разговори за оставането ми в отбора, но те все още са в начална фаза. На този етап преговарям сам. Бих искал да остана в клуба, така че всичко ще бъде лесно. Ако не исках да играя за тима, щеше друг да преговаря. Когато обаче искаш да продължиш да играеш за даден клуб не е трудно“ заяви халфът след победата снощи на Белгия над Англия в Лигата на Нациите. 

Гражданите не започнаха убедително сезона във Висшата лига, но при проблемите на Ливърпул мнозина смятат, че те остават сериозен претендент за титлата и с помощта на Де Бройне отборът определено гледа към върха. Този уикенд на тима предстои ключово гостуване на Тотнъм.