Нападателят на Манчестър Сити Серхио Агуеро се е събудил с контузия и това е причината да пропусне вчерашния мач на Гражданите срещу Бърнли. Това разкри мениджърът Пеп Гуардиола след успеха с 5:0. 

Аржентинецът, който още през юни получи сериозна контузия в коляното и се наложи да бъде опериран, пропусна почти всички мачове от началото на новия сезон поради различни здравословни проблеми и трудно възстановяване. 

По-рано през седмицата той записа минути срещу Олимпиакос в Шампионската лига и очакванията бяха, че ще играе още повече през уикенда, но всъщност изобщо не бе в групата, а и не е ясно кога ще се върне. 

„Много зависи от това, какво ще е състоянието на Серхио, когато се събуди. Той тренира добре, но след това има проблеми и сега се събудил с болки в коляното. Знаем, че контузията, която имаше, не е лесна за възстановяване и трябва да внимаваме“ заяви наставникът, който въпреки убедителния успех предупреди играчите си, че ще бъдат на пейката, ако не се справят добре. 

„Не става въпрос просто за ротация. Тези, които не правят грешки, както Джон Стоунс, заслужават да играят повече. Головете, които вкарахме сега разбира се ще ни помогнат и най-вече на Риад Марез. Габриел Жезус също трябва да започне да вкарва. Когато играе Стърлинг също трябва да бележи. Всички трябва да вкарват повече. Кой ще играе зависи от представянето му“ изтъкна Гуардиола.