Серхио Агуеро се завърна с гол, а Манчестър Сити спечели последния си мач от група С на Шампионската лига, справяйки се у дома с Марсилия с 3:0 без да се напряга особено. 

Гражданите имаха предимство почти през целия мач и спечелиха 5-ата си победа в турнира, като приключиха в групата с 16 точки и равенство само с Порто. 

Феран Торес и Рахийм Стърлинг добавиха другите голове, като и трите попадения паднаха след почивката. Така тимът на Пеп Гуардиола натрупа самочувствие преди дербито с Ман Юнайтед през уикенда. 

Въпреки сериозните промени в състава, домакините доминираха още от началото. Нисък удар на Марез бе спрян от Манданда, а Лапорт прати топката над вратата с глава. 

Марсилци обаче отговориха, но Валер Жермен не успя да стреля точно след отлично центриране на Пайет. Гражданите имаха 75% притежание на топката и действията се развиваха в половината на гостите почти непрекъснато. 

В средата на първата част обаче, Гарсия получи контузия и бе заменен от Стоунс. Последва правилно отменен гол на Пайет поради засада, а след това бившият играч на Уест Хям стреля от дистанция, но Стефън спаси. Това бяха добри минути за Марсилия. 

Френският тим се поокопити и в края на първата част вратарят на домакините пак трябваше да се намесва, а паузата дойде при 0:0. Скоро след нея обаче, Небесносините направиха пробива. 

В 48-ата минута Бернардо Силва намери Марез, който подаде към Торес, като след рикошет топката стигна до испанеца, който не пропусна отблизо. Това бе неговият 4-и гол в надпреварата. 

Фил Фодън опита да вкара втори гол, но първо не бе точен, а след това изстрелът му бе уловен от Манданда. Кайл Уокър също стреля мощно, но вратарят на Марсилия успя да избие. 

Серхио Агуеро се завърна в игра след контузия в средата на второто полувреме и не му трябваше много време, за да реализира. Аке отклони топката след корнер и аржентинецът бе на точното място, за да вкара отблизо след получилото се разбъркване. 

В края Рахийм Стърлинг направи победата още по-убедителна, след като се възползва от подаване на Торес и макар и първият му удар на близката греда да бе спасен, не сбърка при добавката. 

Манчестър Сити – Марсилия    3:0

1:0 Торес 48
2:0 Агуеро 77
3:0 Стърлинг 90

Манчестър Сити: Стефън, Уокър, Гарсия (28 Стоунс), Лапорт, Аке, Фернандиньо, Гюндоган (46 Стърлинг), Марез (66 Агуеро), Б. Силва, Фодън, Торес
Марсилия: Манданда, Сакай, Алваро, Балерди, Нагатомо, Камара (66 Ронжие), Товен (75 Строотман), Изимат-Мирин, Гей (75 Бенедето), Пайет (66 Кюзанс), Жермен (75 Марли)