Манчестър Сити загуби нови точки във Висшата лига, след като не успя да победи новака Уест Бромич и завърши 1:1 на своя стадион в мач от 13-ия кръг. 

Очакванията за лесна победа на Гражданите не се оправдаха, като въпреки предимството си те така и не стигнаха до триумфа. 

Вратарят на Албиън Сам Джонстън направи някои фантастични спасявания в края и с малко късмет Дроздовете стигнаха до точката,  с коята активът им стана 7. Сити е с 20. 

Гражданите взеха инициативата още от първите минути и макар и да не създадоха чак толкова много положения поведоха, когато Стърлинг върна добре топката и Гюндоган безкомпромисно я прати в мрежата. 

Това бе първият гол на халфа в първенството от година и изглеждаше, че всичко си идва по местата, но при един свободен удар на гостите малко преди почивката се получи разбъркване, Аджай стреля неточно, но след странен рикошет в Рубен Диаш топката спря в мрежата. 

След това започнаха мъките за домакините, чийто натиск след почивката естествено бе сериозен, но също така изглеждаше и малко хаотичен, без ясна идея как да се стигне до нов гол. 

Липсваше точност при решаващите подавания, а и гостите бяха добре подредени и организирани, успявайки да отблъснат атаките и то доста добре. 

Де Бройне не успя да вкара с удар в близкия ъгъл, а далечните изстрели не носеха нищо. Гуардиола пусна и Серхио Агуеро, но и това не помогна. 

Далечен шут на Уокър бе отклонен в корнер, а в 86-ата минута Де Бройне стреля опасно от свободен удар, но Джонстън спаси. Агуеро пък не бе точен при една добра възможност. 

В добавеното време Небесносините пропуснаха отново. Де Бройне сложи топката на главата на Гюндоган, но Джонстън спаси по невероятен начин с крак, за да запази равенството. Наистина това бе наистина фантастична намеса. 

Последва шут покрай вратата на халфа от пряк свободен удар, за да дойде и още едно невероятно спасяване на Джонстън, този път след удар с глава на Стърлинг след ново отлично подаване на Де Бройне. 

Манчестър Сити – Уест Бромич    1:1

1:0 Гюндоган 30
1:1 Диаш автогол 43

Манчестър  Сити: Едерсон, Кансело, Диаш, Аке, Менди (75 Уокър), Гюндоган, Родри, Де Бройне, Фодън (76 Агуеро), Стърлинг, Жезус
Уест Бромич: Джонстън, Фърлонг, Аджай, О’Шей, Гибс, Сойърс, Филипс (87 Пелтиър), Ливърмор (80 Кровинович), Галахър, Диангана, Грант (70 Остин)