Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола предизвика своите футболисти да работят екипно в опит да преоткрият своя стил на игра, като заяви, че те не трябва да очакват Дядо Коледа да им донесе голове като коледни подаръци.

Сити са вкарали само 19 попадения в 13 мача във Висшата лига през този сезон, което е доста по-малко от предишните три кампании, по време на които са записали 37, 40 и 42 на същия етап.

"Трябва да се върнем към играта си, защото головете не идват като подарък от Дядо Коледа. Те идват от нашите изпълнения", каза Гуардиола на пресконференция. "Няма съмнение в нашия манталитет. Трябва да освежим философията си и има неща, които да пренастроим. Предизвикателството в момента е да вкараме повече голове и да подобряваме нивото си на игра мач по мач", добави той.

Сити, осми в класирането на Висшата лига, е домакин на Нюкасъл в събота, преди да гостува на Евертън в понеделник. Гуардиола подчерта значението на печеленето на мачове по време на празничния период, тъй като неговият отбор изостава от Ливърпул на осем точки, макар и с мач по-малко.

Мениджърът похвали представянето на 20-годишния Фил Фодън и каза, че е един от най-талантливите младежи, които е тренирал. "Той има невероятна енергия като играч. Но в крайното решение, за последното подаване, трябва да забави малко. Ние ще бъдем невероятно търпеливи с него. Знам, че можем да му се доверяваме и да разчитаме на него", каза Гуардиола.