От Манчестър Сити посветиха победата над Юнайтед с 2:0 снощи на клубната легенда Колин Бел, който си отиде в навечерието на двубоя. 

Гражданите стигнаха до триумфа с голове след почивката и ще имат възможност да спечелят Купата на Лигата за 4-и път поред, ако в края на април се справят с Тотнъм. 

„Ние играхме за него и за семейството му. Този човек помогна за изграждането на нещо специално, за да имаме този клуб днес. Тази победа е за него. Раздялата с него бе тъжен ден за семейството на Манчестър Сити и не случайно той има трибуна на „Етихад“ на свое име, тъй като бе специален“ заяви Пеп Гуардиола. 

„Победата е страхотна и ние я посвещаваме на Колин Бел, на неговото семейство и на феновете на Манчестър Сити, на които ще липсва толкова много. Трябва да защитаваме наследството, което хора като Бел и Майк Съмърби ни оставиха, за да създадем този клуб. Загубата е голяма, но ние се гордеем с това, което тези играчи ни оставиха“ добави той. 

„Да стигнем отново до „Уембли“ е прекрасно, а да го направим след победа на „Олд Трафорд“ е фантастично. Джон Стоунс продължи със страхотното си представяне. Това, че той се върна на толкова високо ниво се дължи изцяло на самия него“ изтъкна Гуардиола, като не спести похвалите си за централния защитник, който вкара първия гол в мача.