Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола остана доволен от победата с 2:0 над Астън Вила в среща от 18-ия кръг на Висшата лига, играна на "Етихад". Той заяви, че при първия гол в мача, дело на Бернардо Силва в 79-ата минута, има ВАР. При ситуацията останаха съмнения за засада на Родри, който асистира на португалския национал.

"Изцяло контролирахме мача. Имахме много положения, но не можахме да ги реализираме. Бернардо Силва беше великолепен. Неговият гол направи разликата. В предишния двубой срещу Брайтън също беше много трудно. Toва е един от отборите, които създават най-много ситуации за гол. Може да не са от големите клубове, но играят добър футбол", каза Гуардиола.

"Имаше един период от 5-7 минути, когато Астън Вила имаше няколко възможности да вкара гол. Когато разполагаш с футболисти като Оли Уоткинс, Джак Грийлиш и Рос Баркли, винаги можеш да създадеш проблеми на съперника. Но като цяло ние доминирахме. Още не съм видял повторения от гола на Бернардо, но затова има ВАР, за да помага на съдиите. Не искам да изпадам в подробности, но мога да кажа, че в мачовете с водещите отбори показахме блестяща игра", добави Гуардиола.