Манчестър Сити не допусна Шефилд Юнайтед да поднесе нова изненада в града и надви Остриетата с 1:0, за да запише 8-ата си поредна победа в първенството. 

Ранен гол на Габриел Жезус се оказа решаващ, след като Гражданите не успяха да покажат бляскавата си игра от двубоя с Уест Бромич. 

Небесносините контролираха мача почти през цялото време, но в края можеха и да си изпатят. Вке пак с 44 точки тимът остава на първото място, докато Шефилд Юнайтед е последен с 8. 

За Манчестър Сити имаше 4 промени от победата над Уест Бромич, като Джон Стоунс, Фернандиньо, Феран Торес и Кайл Уокър замениха Стоунс, Родри, Стърлинг и Кансело. За гостите промените бяха две – Игън вместо Джагиелка и Брюстър срещу Макголдрик. 

Домакините очаквано започнаха да доминират още от началото, но без да стигат до добри ситуации. В 9-ата минута обаче, Торес се пребори за една топка в наказателното поле, намери във вратарското поле Габриел Жезус, който нямаше как да пропусне и така Граданите реализираха първото си опасно положение. 

Това успокои Небесносините, които запазиха контрола и действаха много търпеливо. В 16-ата минута Норууд върна с глава към своята врата, но Бернардо Силва бе на позиция, за да отклони, но не съумя да преодолее Рамсдейл. Гостите опитваха да атакуват, но им липсваше качество в последната третина. Брюстър стреля точно, но право в Едерсон, а паузата логично дойде при 1:0.  

Второто полувреме започна с неточен удар на Диаш след корнер на Гюндоган, а след това отлично подаване на Торес пред вратата бе пропуснато от неговите съотборници.  

Остриетата стигнаха до прилично положение в 61-ата минута и Богъл получи възможност да стреля от границата на наказателното поле, но го направи крайно неточно. Домакините пък така и не успяваха да стигнат до нов гол, който да им гарантира триумфа и затова Гуардиола изобщо не бе спокоен, но и не правеше смени. 

В 72-ата минута Зинченко стреля много опасно, но Рамсдейл успя да спаси, а след корнера се справи и с удар на Лапорт. Голът на сигурността така и не идваше и Сити можеше да си изпати. В 84-ата минута Шарп отклони към Флек, който стреля много опасно от полуволе с левия крак, но на сантиметри от вратата. 

В добавеното време домакините трябваше да получат дузпа за игра с ръка на Болдок, но реферът подмина ситуацията. Малко след това Жезус пропусна да реши всичко, след като вратарят изби опасния му удар, но успехът все пак бе за домакините, които записаха 5-а поредна суха мрежа. 

Манчестър Сити – Шефилд Юнайтед    1:0

1:0 Жезус 9

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Лапорт, Зинченко, Фернандиньо, Гюндоган, Силва, Торес (90 Родри), Фодън, Жезус
Шефилд Юнайтед: Рамсдейл, Башъм (77 Шарп), Игън, Ампаду, Болдок, Лундстрам, Норууд, Флек, Богъл, Бърк (Макбърни), Брюстър (61 Макголдрик)