Манчестър Сити продължава впечатляващата си серия и записа нова победа и суха мрежа. Този път Бърнли се превърна в тяхна жертва.

"Гражданите" се наложиха над "виненочервените" на "Търф Мор" с 0:2. Попадения на Жезус (3‘) и Стърлинг (38‘) през първата част донесоха трите точки.

Отборът на Хосеп Гуардиола вече е в серия от 13 поредни успеха във всички турнири, а в последни 6 двубоя от Висшата лига не е допуснал гол.

За последно Сити загуби шампионатен мач през ноември миналата година, когато отстъпи на Тотнъм с 0:2.

От другата страна, Бърнли продължава с неубедителните си изяви в първенството и се намира в долната част на таблицата, на 8 точки от опасната зона.

Отборът на Шон Дайш по традиция играе трудно срещу днешния си съперник и записва осмо поредно поражение от "гражданите".

С победата Манчестър Сити се откъсна на 3 точки от градския си съперник Юнайтед на върха, като "небесносините" са и с мач по-малко.

Двубоят започна отлично за "гражданите", които излязоха напред в резултата още в 3-ата минута.

Стърлинг намери добре Бернардо Силва в наказателното поле, а той от своя страна нанесе силен изстрел. Ник Поуп не се намеси по-най убедителния начин и Жезус се възползва от това, пращайки топката в мрежата с глава от близко разстояние.

В 19-ата минута Мат Лоутън действа неразчетено и позволи на Стърлинг да се измъкне зад гърба му. Стражът на Бърнли обаче внимаваше и предвидливо излезе напред, за да отнеме кълбото от краката на англичанина.

Манчестър Сити удвои своя аванс в 38-ата минута. Футболистите на Пеп Гуардиола взаимодействаха добре по десния фланг, а Гюндоган центрира успоредно към Стърлинг, който бе оставен на празна врата, и не сбърка.

Малко след това Жоао Кансело се оказа на добра стрелкова позиция, но ударът му бе твърде слаб и Поуп улови безпроблемно.

5 минути след почивката Гюндоган изведе по перфектен начин Стърлинг очи в очи с Поуп, но вратарят се намеси блестящо и успя да отрази удара с крак.

Малко преди да измине час игра топката се озова във вратата на домакинтие за трети път. Рияд Марез се разписа, но след разглеждане на ситуацията с ВАР, попадението бе отменено заради засада.

В 64-ата минута дойде и първият удар от страна на Бърнли. Матей Видра получи топката в пеналтерията, добре пое на гърди и стреля силно, но над целта.

Темпото на игра спадна и все по-рядко някой от двата отбора застрашаваше противниковата врата.

В последната минута от редовното време Стърлинг нанесе силен изстрел, който обаче отиде право в тялото на Поуп и резултатът остана непроменен.

Бърнли – Манчестър Сити 0:2

Голмайстори:

0:1 – Жезус 3‘

0:2 – Стърлинг 38‘

Бърнли: Поуп, Лоутън, Тарковски, Мий, Питърс, Макнийл, Корк (Стивънс – 71‘), Уестууд (Бенсън – 81‘), Гудмундсон, Видра, Родригес (Мумбонго – 77‘)

Манчестър Сити: Едерсон, Диаш, Стоунс, Лапорт, Кансело (Зинченко – 64‘), Родри, Гюндоган, Силва, Марез, Стърлинг, Жезус