Рубен Диаш бе сравнен с бранителя на Ливърпул Върджил ван Дайк от бившия защитник на Манчестър Сити Джолиън Лескът. "Гражданите" спечелиха 20 от 27-те си мача, в които Диаш взе участие след пристигането си от Бенфика през септември, като в тях запази и 16 чисти мрежи.

"Диаш е фигурата, която търсехме; той вече е печелил трофеи - каза цитираният от webcafe.bg Лескът. - Той знае какъв е стандартът и е свикнал да побеждава."

Статистиката на Диаш в първите му мачове за Сити е дори по-добра от тази на Ван Дайк за Ливърпул. "Гражданите" са допуснали по-малко голове, запазили са повече чисти мрежи и са спечелили повече мачове в сравнение с периода след идването на Ван Дайк на "Анфийлд" през януари 2018-а.

"Най-важното за мен е постоянството и това, че можеш да му се довериш. Той е стабилен във всяко едно отношение - игра с глава, единоборства, но постоянството му е най-доброто му качество. 

В последните два сезона е играл по 50 мача с Бенфика, а през този вече има 27 за Сити. Голямо предимство е да имаш човек, който постоянно е здрав, на разположение. Може да е само на 23, но вече изглежда напълно зрял. А и идва от голям клуб. Очакванията в Бенфика също са огромни, както в Сити. Тези неща не бива да се пренебрегват", завърши Лескът.