И преди мача срещу Суонси за ФА Къп утре, Пеп Гуардиола потвърди, че вратарят Едерсон съвсем реално може да бъде следващият изпълнител на дузпите в отбора. 

Гражданите са в серия от 14 поредни победи във всички турнири, но отново имат проблеми от бялата точка, като срещу Ливърпул Илкай Гюндоган стана третият играч на отбора след Де Бройне и Стърлинг, който изпуска дузпа. 

През миналия сезон хората на Пеп изпортиха 6 от получените 16 наказателни удара и въпреки че първоначално сякаш се шегуваше за Едерсон, сега той може наистина да се превърне в изпълнител. 

„Неговата роля е и да ги спасява, така че ще видим. Серхио (Агуеро) и Кевин (Де Бройне), които са добри изпълнители, не са на разположение и срещу Суонси всичко ще зависи от състава, в който ще излезем. Едерсон обаче е опция, тъй като е добър изпълнител, защото притежава сериозна увереност в своите способности” заяви Гуардиола преди 1/8финала за ФА Кър срещу Лебедите. 

Твърде е вероятно обаче, на вратата утре вечер да бъде Зак Стефън, който играе в турнирите извън Висшата лига през сезона, а Гуардиола очаква труден мач. „В Суонси имат традиция да разполагат със силни мениджъри и Стив Купър е поредният. Преди 2 години имахме големи трудности срещу тях и сега очаквам нов сериозен тест”.