Манчестър Сити просто няма спиране. Гражданите сразиха Тотнъм с 3:0 и записаха 16-а поредна победа във всички турнири и 11 в първенството. 

Илкай Гюндоган отново бе фантастичен, като вкара два гола и спечели дузпа, за да бъде в основата на поредния триумф, който бе изключително категоричен. 

Шпорите играха слабо, като бяха близо до гол при 0:0, но след като изостанаха нямаха шансове за завръщане. Лондончани остават с 36 точки, докато Гражданите са с 53 и маршируват към титлата. 

За домакините Рубен Диаш започна на пейката, като бе заменен от Аймерик Лапорт. Срехио Агуеро също бе сред резервите за първи път от 6 януари. Габриел Жезус също стартира. За Шпорите Хари Кейн водеше атаката, а Джафет Танганга се появи като десен защитник за първия си мач в първенството от началото на сезона. 

Гражданите овладяха инициативата още от началото, но лондончани се защитаваха добре. Родри стреля неточно с глава след корнер, а два удара на Габриел Жезус бяха блокирани. 

Тотнъм не правеше нещо в нападение, но Хари Кейн бе на път да даде предимство на гостите, когато спечели свободен удар и стреля отлично в 14-ата минута, но топката се отби от страничната греда. Лош късмет за гостите. 

Небесносините пък не успяваха да създадат чиста ситуация, въпреки предимството, което имаха. В 21-ата минута обаче, получиха дузпа. Хойберг и Гюндоган се сблъскаха в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Това бе доста нескопосано действие от датчанина, но контактът бе сериозен. 

Едерсон бе готов да изпълни, но в крайна сметка Родри бе този, който стреля и въпреки че Лорис успя да докосне топката, не съумя да я избие и така Сити поведе. Така халфът вкара първия си гол за сезона. 

Последваха по-спокойни минути, в които мачът вървеше равностойно и добри ситуации нямаше. Темпото също не бе особено високо, но домакините като цяло контролираха нещата на терена. 

В 42-ата минута Стърлинг проби и поднесе на Гюндоган, ударът на халфа бе блокиран, след което Кансело отклони към Жезус, чийто изстрел обаче прелетя над вратата. Така Шпорите оцеляха. 

Скоро след почивката домакините вкараха отново. Стърлинт и Фодън взаимодействаха в наказателното поле, след това Рахийм изведе Гюндоган, който реализира с нисък удар в близкия ъгъл, при който Лорис определено можеше да се намеси по-добре. 

Това окончателно даде контрола на Сити и в 66-ата минута всичко приключи. Вратарят Едерсон видя стартиралия Гюндоган и го намери, а германецът продължи с невероятното си предтавяне, вкарвайки отново с отличен удар. 

Моуриньо пусна Деле Али и Гарет Бейл, като уелсецът бе близо до попадение след добър удар, но Едерсон се намеси и така лондончани останаха без гол. 

Манчестър Сити – Тотнъм    3:0

1:0 Родри 23 дузпа
2:0 Гюндоган 50
3:0 Гюндоган 66

Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Стоунс, Лапорт, Зинченко, Родри, Гюндоган (69 Торес), Фодън, Силва, Стърлинг, Жезус
Тотнъм: Лорис, Танганга, Дайър, Санчес, Дейвис, Ндомбеле (65 Али), Хойберг, Ламела (73 Бейл), Моура, Сон, Кейн