Звездата на Манчестър Сити Илкай Гюндоган разкри, че е бил близо до трансфер в Манчестър Юнайтед, преди да се присъедини към "гражданите".

Пет години след пристигането си в града, Гюндоган се радва на най-добрата си кампания досега за Сити, с 13 гола и 3 асистенции във всички състезания.

Германецът стана първият трансфер на Пеп Гуардиола за "сините". Той дойде от Борусия Дортмунд през 2016 г., но отдавна беше свързан с преминаване във Висшата лига, като името на Манчестър Юнайтед многократно се свързваше като възможна дестинация.

Гюндоган сега разкри, че "червените дяволи" наистина са се интересували от него, но каза, че този ход никога не се е случил, тъй като Дортмунд не е искал да го продава по това време.

„Наистина е вярно“, каза той, попитан от Sky Sports дали слуховете за потенциален трансфер на „Олд Трафорд“ са верни.

„Имаше разговори. Мисля, че това беше поне две-три години преди да се присъединя към Сити, когато играех в Борусия Дортмунд".

„Знаех за интереса, но всъщност никога не влязохме в напреднали разговори, защото Борусия Дортмунд даде да се разбере, че към онзи момент не желаеха да ме продадат. Оставаха ми и няколко години по договора, така че към онзи момент нямаше смисъл да говоря с никого. И в крайна сметка това не се случи."

"30-годишният футболист добави: „Много съм щастлив, че в крайна сметка се присъединих към Сити. Вярвам, че всичко се случва с причина. Ако можех да променя нещо в кариерата си, нямаше да го направя. Просто се гордея с това което съм постигнал и наистина се наслаждавам на времето си тук."