Манчестър Сити се измъчи, но с 3 гола в последните минути срази Уулвърхемптън с 4:1 и увеличи победната си серия на 21 мача във всички турнири. 

Двубоят бе изтеглен от 29-ия кръг на Висшата лига, като серията на Гражданите без загуба достигна 28 мача. Те имат 65 точки, с 15 повече от градския съперник Юнайтед, който е с мач по-малко. 

Вълците играха добре и не заслужаваха да загубят с подобен резултат. При 1:1 те имаха няколко много добри ситуации, които обаче пропуснаха и бяха наказани, като останаха с 34 точки на 12-о място. 

Пеп Гуардиола очаквано направи серия промени в отбора си, като Аймерик Лапорт стартира в центъра на защитата, Жоао Кансело се завърна в състава, а Родри и Габриел Жезус също започнаха. Вълците излязоха без чист нападател, като Адама Траоре водеше нападението. 

Още във 2-ата минута домакините създадоха опасност, след като Стърлинг бе изведен в наказателното поле, но диагоналният му удар бе отразен с крак от Руи Патрисио. 

Гражданите доминираха, но без да създават сериозни ситуации. В 15-ата минута обаче, Небесносините поведоха. Марез получи зад защитата отдясно, нахлу в наказателното поле и подаде остро пред вратата, където Леандер Дендонкер в стремежа си да изпревари Стърлинг, отклони топката в собствената си врата. 

Попадението успокои Сити, които обаче продължиха да действат активно в търсене на още попадения. Последваха обаче минути без добри ситуации, а и Вълците се подобриха донякъде. 

Все пак в 44-ата минута домакините отново вкараха. Центриране на Марез бе отклонено от Бернардо Силва и зад гърба му Лапорт засече в мрежата. Лайнсменът обаче сигнализира за засада и след намесата на ВАР  решението му бе потвърдено. Секунди преди паузата Патрисио направи важно спасяване след удар на Бернардо и запази минималното изоставане на отбора си. 

Второто полувреме започна с опасен удар по диагонала на Де Бройне, с който Патрисио се справи отлично. Малко след това Марез стреля към далечния ъгъл, но вратарят на гостите отново бе на ниво. 

И това се оказа важно, защото в 61-ата минута Вълците изравниха. Жоао Моутиньо изпълни отлично свободен удар отдясно, а Конър Коуди с летящ плонж засече топката с глава и я прати в долния ляв ъгъл на вратата. 

Габриел Жезус можеше веднага да върне преднината на отбора си, но стреля неточно. В 65-ата минута пак бразилецът бе изведен отлично, но пропусна, макар и от малък ъгъл. 

Двубоят се отвори, защото и гостите останаха опасни. Удар на Траоре бе отклонен, а малко след това опит на Нето бе блокиран, след което Траоре прати топката в небесата. Домакините отговориха с удар на Де Бройне, но Патрисио отново спаси, а Стърлинг не успя да отклони в мрежата отблизо. 

В крайна сметка обаче, класата на Сити си каза думата. В 80-ата минута Коуди изчисти едно центриране, само че в Жезус, който стреля неспасяемо за 2:1. Вълците опитаха да реагират и Нето и Дендонкер създадоха напрежение. В последните минути обаче, всичко приключи. 

В 90-ата минута Гюндоган получи в наказателното поле и намери Марез, който подпечата успеха. Дълбоко в добавеното време Жезус оформи крайното 4:1 с удар отблизо, като попадението бе потвърдено от ВАР. 

Манчестър Сити – Уулвърхемптън    4:1

1:0 Дендонкер 15 автогол
1:1 Коуди 61
2:1 Жезус 80
3:1 Марез 90
4:1 Жезус 93

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Лапорт, Кансело, Родри, Б. Силва (82 Гюндоган), Марез, Де Бройне, Жезус, Стърлинг
Уулвърхемптън: Патрисио, Дендонкер, Коуди, Саис, Хьовер, Семедо, Невеш (89 Отасовие), Моутиньо, Джони (55 Фабио Силва), Нето, Траоре