В Манчестър Сити мислят единствено за предстоящото градско дерби с Юнайтед, обяви мениджърът Пеп Гуардиола след поредното шоу на Гражданите. 

Снощи Небесносините записаха 21-а поредна победа във всички турнири, след като спечелиха с 4:1 срещу Уулвърхемптън с гола в последните 10 минути. 

Така тимът дръпна с 15 точки пред Червените дяволи, които тази вечер гостуват на Кристъл Палас, а в неделя ще пристигнат и на „Етихад“. 

„Манчестър Юнайтед. Единствено това ни интересува. Ливърпул е шампион и короната все още е тяхна. Ние сме в най-добрата позиция да ги наследим, но те все още са шампионите. Остава да играем за още 33 точки и предстоящият двубой е много важен“ заяви Гуардиола. 

„Наистина не очаквах да бъдем в подобна позиция преди два или три месеца. Трябва обаче да запазим спокойствие и да продължим да се борим, както срещу Уулвърхемптън. Момчетата бяха готови. Вълците ни вкараха един гол с един удар и след това имаха силни 5 минути. Този отбор е опасен, когато играе на скорост. За 90  минути обаче, ние допуснахме съвсем малко ситуации, докато в същото време създадохме предостатъчно. Поздравления за момчетата, които бяха страхотни“ добави той. 

„Винаги е хубаво да отбележиш попадения в края на мача, а ние го направихме срещу един от най-добре организираните отбори в Лигата. Действахме сериозно и това 4:1 ни дава още увереност за следващите мачове. Сега малко ще си починем, а след това идва Ман Юнайтед“ каза още Гуардиола.