Манчестър Сити се върна на победния път и направи нова крачка към титлата, след като обърна домакините от Астън Вила с 2:1. 

Успехът на Гражданите не дойде никак лесно, защото те изостанаха преди да е изминала и минута, но след това показаха класата си и спечелиха. 

Двубоят предложи доста интересни моменти, както и два червени картона, като до последно интригата се запази, тъй като бирмингамци играха също много добре. 

За домакините от Вила имаше само една промяна, след като Джейкъб Рамзи замени Трезеге. За Гражданите промените бяха цели 8 от полуфинала за ФА Къп, като единствено Диаш, Родри и Жезус запазиха местата си.  
 
Началото едва ли можеше да бъде по-добро за домакините. Веднага след центъра домакините тръгнаха в атака, като Мингс изпълни бързо свободен удар, Стоунс пропусна топката, която стигна до Уоткинс, а той намери Джон Макгин и халфът се разписа от около 11-12 метра с първия си гол от октомври. Попадението падна след само 20 секунди. 

Гостите обаче не се стреснаха и взеха инициативата, макар и в първите минути да не успяваха да организират опасни атаки. Все пак натискът се засилваше и в 21-ата минута Марез тества Мартинес с удар в близкия ъгъл, след което дойде и изравняването. 

Фодън получи вляво и подаде на Марез, който пък пусна към Бернардо Силва, който върна от аутлинията, а продължилият движението си Фодън засече около точката за дузпа и изравни. Отлично изработен гол. 

Бернардо Силва подаде висока топка, вратарят Мартинес не прецени ситуацията, а Родри изпревари както него, така и Мингс, за да отклони с глава в празната врата и да даде преднина на своя тим. 

Това обаче не бе последното важно нещо преди паузата, защото в 44-ата минута Сити остана с човек по-малко. Джон Стоунс бе изпреварен от Траоре, след което го събори. Реферът  прегледа ситуацията и показа червен картон на бранителя. 

Втората част започна обаче отново с предимство за гостите и Гюндоган нахлу опасно към вратата отляво, но не успя да намери Марез пред вратата, тъй като Мартинес се намеси и изби с крак. Вила отговори с удар на Дъглас Луис, с който Едерсон се справи. 

В 57-ата минута обаче, Мати Кеш направи голяма глупост. Защитникът вече бе получил жълт картон, когато изгуби една топка и доста цинично повали Фодън. Съдията нямаше избор, освен да му покаже ново официално предупреждение и така и домакините останаха с човек по-малко, с което отборите се изравниха. 

Бирмингамци обаче продължиха да играят здраво, въпреки че Сити бе по-опасният тим. Хората на Пеп се опитваха да контролират мача и да стигнат до трети гол и Гюндоган стреля опасно от свободен удар, но над вратата. 

Бернардо Силва също не бе точен, а домакините така и не бяха достатъчно креативни в нападение. В крайна сметка гостите постигнаха скъпоценната победа, след която имат 77 точки, макар и с мач повече от втория Ман Юнайтед. Вила остана с 44 на 11-о място. 
 
Астън Вила – Манчестър Сити    1:2

1:0 Макгин 1
1:1 Фодън 22
1:2 Родри 40
 
Астън Вила:
Мартинес, Кеш, Конса, Мингс, Таргът, Накамба (63 Баркли), Дъглас Луис, Рамзи (46 Дейвис), Макгин, Траоре, Уоткинс 
Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Диаш, Зинченко, Родри, Б. Силва, Гюндоган, Марез (90 Фернандиньо), Фодън, Жезус (46 Лапорт)