Манчестър Сити е само на 3 точки от титлата във Висшата лига, след победа с 2:0 на терена на Кристъл Палас в 34-ия кръг. 

Така Гражданите вече имат 80 точки, 13 повече от градския съперник Юнайтед, който може да спечели максимално 15 до края на кампанията. Загуба утре на Червените дяволи от Ливърпул ще донесат короната на Сити много бързо. 

Два гола в разстояние на 84 секунди през второто полувреме донесоха успеха на лидера в подреждането, който именно в тези моменти показа по-голямата си класа. 

Палас стоеше добре до един момент, но регистрира трета поредна загуба. Все пак с 38 точки Орлите са далеч от зоната на изпадащите. 

Предвид реванша с ПСЖ във вторник, Пеп Гуардиола направи редица промени в състава на Гражданите, като Аке, Феран Торес, Жезус, Агуеро и Стърлинг започнаха, докато Диаш, Гюндоган, Де Бройне, Марез, Бернардо Силва и Фодън останаха на пейката. За домакините промените бяха 2 от предишния мач, като Тайрик Мичъл и Андрос Таунзънд започнаха. 

В началото нямаше опасни положения, въпреки че гостите бързо установиха контрол върху мача. Бентеке стреля неточно с глава за Орлите при една ситуация, преди в 17-ата минута Стърлинг да получи в наказателното поле и изглеждаше сигурно, че ще вкара, но нападателят прекали с финтовете и в крайна беше блокиран, пропускайки отличната възможност. 

Агуеро също не успя да изиграе както трябва една ситуация, преди постепенно лондончани да  понатрупат самочувствие. В 28-ата минута Палас стигна до много добра ситуация, когато домакините разиграха добре отдясно, Таунзънд намери Уорд, но Родри блокира. След това топката се оказа в краката на Бентеке във вратарското поле и той се обърна и стреля, но Едерсон го затвори и спаси. 

Сити все пак стигна до гол, вкаран от Жезус, но бразилецът се оказа в засада и попадението не бе зачетено. Двубоят стана по-отворен, като Агуеро стреля неточно, след което опит на Еберечи Езе мина встрани. В крайна сметка обаче, паузата дойде при 0:0. 

След нея Сити продължи да доминира, но без да създава чисти положения. Преди да се стигне до момента, в който класата на Гражданите си каза думата. В 57-ата минута Менди подаде в наказателното поле, където Агуеро нахлу на скорост. При първото докосване на аржентинеца топката отскочи малко високо, но след като тупна на земята нападателят стреля мощно под гредата и вкара страхотен гол. 

Само 84 секунди по-късно интригата приключи. Домакините не се ориентираха при една ситуация и не успяха да изчистят, а Феран Торес стреля през краката на защитник от 17-18 метра и Гуаита не успя да реагира добре, получавайки втори гол. 

Малко след това Стърлинг стреля в гредата, а в 65-ата минута Бентеке предотврати нов гол, блокирайки шут на Лапорт отблизо. Изстрел на Кансело пък премина много близо до вратата, а Стърлинг пропусна още две положения за гостите. 

Шлуп и Миливойевич стреляха точно за домакините от дистанция, но без да затруднят особено Едерсон. Стърлинг пък продължи с пропуските и в 83-ата минута прати топката покрай вратата от добра позиция, оставайки без гол, но тимът му така или иначе спечели. 

Кристъл Палас – Манчестър Сити    0:2

0:1 Агуеро 57
0:2 Торес 59

Кристъл Палас: Гуаита, Уорд, Куяте, Дан, Мичъл, Ридевалд (59 Шлуп), Миливойевич, Езе, Таунзънд (82 Аю), Бентеке (68 Матета), Заха
Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Лапорт, Аке, Менди, Родри, Фернандиньо (67 Зинченко), Торес, Жезус, Агуеро, Стърлинг