Мениджърът на английския футболен клуб Манчестър Сити Джосеп Гуардиола бе във възторг от класирането на тима му на финал в Шампионската лига. "Гражданите" спечелиха и реванша срещу Пари Сен Жермен (2:0) и с общ резултат 4:1 стигнаха до заветния двубой за трофея. Това осмисля работата на тима в последните 4-5 години, смята Гуардиола.

"Това е първи европейски финал за всички нас и за клуба. Изключително съм горд, но първите ми думи ще са са играчите, които не успяха да вземат участие днес. Всички те заслужават да играят, защото имат своя принос към отбора. Сега е време да празнуваме. Първо трябва да спечелим титлата в Англия, а след това ще имаме две-три седмици да се подготвим за финала", заяви Гуардиола, цитиран от БНР.

"ПСЖ пусна много играчи в средата на терена и в началото ни бе трудно да пресираме. Направихме промени на полувремето и през втората част печелехме по-лесно топката и стояхме по-добре. Да спечелим с 4:1 общ резултат срещу отбора, който отстрани Барселона и Байерн, значи много. Борихме се заедно и сме на финал в Шампионската лига. Това звучи чудесно. Хората мислят, че е лесно да постигнеш нещо подобно, но не е. Достигането до този финал осмисля последните 4-5 години работа. Всеки от тези играчи показа постоянство в изявите си и това е невероятно", допълни испанецът.