Това е най-трудната титла на Манчестър Сити. Това обяви мениджърът на тима Пеп Гуардиола, след като снощи Лестър победи преследвача Ман Юнайнед и гарантира триумфа на Небесносините. 

Серия от 15 поредни победи в средата на кампанията заличи трудното начало и изведе Гражданите начело, за да могат да спечелят 5 от последните 10 титли на Англия, а с успех във финала на Шампионската лига на 29 май, ще направят и требъл. Наставникът посвети триумфа на легендата Колин Бел, който почина през януари. 

„Това бе сезон като никой друг. Най-трудната кампания и най-трудната ни титла, която винаги ще помним заради начина, по който я спечелихме. Невероятно съм горд да бъда мениджър на тези футболисти. При всичките трудности и рестрикции през сезона показахме отлично постоянство” заяви Гуардиола. 

„Битката е безмилостна. Всеки ден те обаче са там и се борят, опитвайки се да бъдат все по-добри. Демонстрираха невероятна устойчивост. Същото се отнася и за хората от екипа, които работят неуморна зад сцената, за да гарантират, че футболистите ще имат всичко необходимо и ще могат да се справят с всички предизвикателства в тази трудна кампания” добави той. 

„Това обаче се отнася и за всички в клуба. Усилията на всички служители при толкова трудни обстоятелства, помогнаха за това постижение. Този успех е за нашите фенове и за Колин Бел и неговото семейство. Искам да благодаря на нашите привърженици, които макар и да не можехме да чуем, знаехме, че ни подкрепят безрезервно. Надявам се, че скоро ще празнуваме заедно”. 

„Преди началото на всеки сезон, титлата във Висшата лига е най-важната за нас, защото няма как да я спечелиш, ако не си на ниво всяка една седмица. Това наистина е огромен успех” каза още Пеп.