Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви след победата с 4:3 над Нюкасъл, че "гражданите" трябва да подобрят играта си в защита. Новият шампион на Англия допусна три гола във вратата си, но на терена не беше Рубен Диаш, който беше привлечен през лятото и сериозно подобри играта на отбора в дефанзивен план.

"Изправихме се срещу отбор, който имаше 10 играчи в собственото си наказателно поле. Нюкасъл стоя много дълбоко в защита. Но футболистите им са толкова бързи - бягат страхотно в контраатака. "Свраките" са труден, невероятно труден противник. Въпреки това атакувахме добре в позиционна игра, но допуснахме три гола. Трябва да подобрим защитната си игра", заяви Пеп. 

"За четири години постигнахме много. Когато хората казват, че не печелите Шампионска лига и следователно сте губещ отбор, или играчите ви са губещи, или аз съм губещ, тогава футболът поставя всичко на мястото си. Основното е, че този сезон спечелихме английската Висша лига", добави Гуардиола.

Той похвали и Феран Торес, който заби хеттрик срещу Нюкасъл.  "Феран Торес вкара невероятен брой голове през първия си сезон във Висшата лига. Той е много млад, но вече има убийствен инстинкт, когато играе в чуждото наказателно поле. Феран е играч, отгледан като крило, но може би трябва да го разглеждаме като нападател. Той е добър играч", завърши Пеп.