Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола описа спечелената титла на Висшата лига този сезон като "малко по-трудна" от всички останали заради ситуацията с пандемията от COVID-19, която беляза цялата кампания.

Каталунецът призна и че през миналата година Ливърпул е бил с класи над всички, а сривът на "червените" през този сезон трябва да действа като предупреждение за всички в Сити, че същото може да се случи и на тях при защитата на титлата.

"Годината бе тежка за всички по много причини - каза цитираният от webcafe.bg Гуардиола пред BBC. - Всяка титла е трудна, но заради ситуацията - с локдауна и пандемията, бе малко по-трудна за всички.

През миналия сезон нямаше кой да спре Ливърпул и всички си мислеха, че през този отново ще е така. И това ще бъде добър урок за нас - да не приемаме нищо за даденост.

Ние също може да имаме тежки контузии или лоши периоди следващия сезон, затова винаги трябва да внимаваме. Трябва да продължаваме да бъдем постоянни, за да бъдем конкурентно способни."

Манчестър Сити си осигури титлата няколко кръга преди края, а в последния мач от сезона - срещу Евертън, ще могат да бъдат коронясани като шампиони и официално на своя "Етихад" пред фенове, които отсъстваха от трибуните през почти целия сезон.