Манчестър Сити е готов да жертва една от големите си звезди, за да привлече Кристиано Роналдо от Ювентус.

Според Sky Italia "гражданите" са единственият клуб, който иска да вземе петкратния носител на Златната топка, но пред евентуална сделка има много пречки, една от които малкото време до края на трансферния прозорец.

Освен това от "Етихад" не искат да плащат за португалския национал, докато Юве настоява за 25-30 милиона евро. Това може да накара Сити да се раздели с някоя от настоящите си звезди.

"Бианконерите" не биха отказали бартер с Габриел Жесус, но английският шампион не иска да се разделя с него. Така в "жертва" може да се превърне Рахим Стърлинг, но проблемът е къде може да бъде продаден. За Бернардо Силва също могат да бъдат взети добри пари, като името му е свързвано с Барселона и Милан.

Според Corriere dello Sport пък агентът на Кристиано - Жорже Мендеш, вече е говорил със Сити за трансфер.  Иначе Роналдо напусна днешната тренировка на Юве заради травма в ръката.

Португалският национал премина от Реал Мадрид в Ювентус през 2018 г. срещу 112 милиона евро. За "бианконерите" той вкара 101 гола в 134 мача, а договорът му е за още година.

Снимка: БГНЕС