Голяма част от привържениците на Манчестър Сити са останали разочаровани след изказването на Хосеп Гуардиола след победата с 6:3 срещу РБ Лайпциг в Шампионска лига.

Испанският специалист изтъкна, че отборът има нужда от по-голяма фенска подкрепа от трибуните и призова привържениците да напълнят стадиона за следващия мач. По традиция привържениците на "гражданите" подценяват домакинските срещи от Шампионската лига и в сряда на "Етихад" имаше едва 38 000 зрители при капацитет от 55 000 седящи места.

Генералният секретар на официалния клуб на привържениците Кевин Паркър коментира изказването на Пеп, заявявайки, че той не разбира трудностите, с които се сблъскват феновете в днешни дни, и го призова да се придържа към треньорските си задължения.

"Казаното от него ме изненада. Не съм сигурен какво общо има посещаемостта с него. Той не разбира трудностите, които някои хора биха могли да имат, за да отидат на мач на "Етихад" в сряда в осем часа вечерта. Не разбирам защо са нужни тези коментари.

Той е най-добрият треньор в света и казано с най-добри чувства, мисля, че трябва да се придържа към това. Хората говорят повече за неговия коментар, отколкото за фантастичния мач. Да се постави под въпрос подкрепата, което той всъщност прави, е разочароващо и ненужно", сподели Паркър.