Пеп Гуардиола призна, че не е сигурен как неговият Манчестър Сити ще спре атомното трио на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе, Неймар и Лионел Меси, когато „гражданите“ гостуват на френския гранд в двубоя им от груповата фаза на Шампионска лига във вторник вечер.

Сити стартираха кампанията си в ШЛ със зрелищен успех над РБ Лайпциг с 6:3, но сега ще се изправят срещу по-сериозен съперник в лицето на водения от Маурисио Почетино състав, като Меси по всяка вероятност ще започне като титуляр срещу бившия си наставник в Барселона.

Аржентинецът пропусна последните два мача на парижани поради травма на коляното. Според Гуардиола удържането на тройката в нападение на ПСЖ ще бъде сериозен тест за Сити във вторник вечер.

„Какво трябва да направим? Не знам. С това качество в предни позици не знам как да ги спрем, те са толкова добри, с това количество талант нещата стават трудни. Трябва да се защитаваме умело. Талантът не може да бъде спрян. Трябва да го сторим като отбор, да бъдем компактни, да си помагаме взаимно, да знаем, че ще страдаме".

"Да знаем как да се справим с болката в тези моменти. Те са много добри, трябва да умееш да страдаш в продължение на 90 минути. Те са изключителни, всички са много добри индивидуално, могат да комбинират и да се намират по терена. Очакваме с нетърпение този мач“, започна испанският мениджър на шампионите на Англия.

Меси има три мача за ПСЖ, но все още не се е разписвал с екипа на французите. Гуардиола е все още изненадан, че аржентинската суперзвезда в крайна сметка напусна Барселона след 21 години с каталунския гранд.

„Преди много години никой не можеше да си представи, че Меси ще напусне Барселона, но се случи. Във футбола, в живота никога не знаеш какво може да стане. Сигурен съм, че той ще бъде щастлив тук в Париж. Меси говори сам за себе си, не трябва да го описвам или определям. Това, което е направил и постигнал е повече от невероятно и да се надяваме, че утре ще бъде на терена за благото на мача“, завърши Гуардиола.