Английският национал Рахийм Стърлинг може да напусне Манчестър Сити и да заиграе в чужбина, потвърди самият той. 

През сезон 2019-20 нападателят вкара 30 гола в 51 мача за Гражданите, но през миналия реализира едва 14 пъти. Въпреки че направи много силно европейско първенство през тази кампания той изпадна от титулярния състав на Пеп Гуардиола и това никак не му харесва. 

„Ако имам възможност да премина в друг клуб, където ще играя повече, ще бъда готов да го направя. Футболът остава най-важното нещо за мен, искам нови предизвикателства, а и от дете мечтая да и грая в чужбина“ заяви Стърлинг пред американска медия. 

„Познавам достатъчно добре Висшата лига, но винаги в себе съм носил усещането, че трябва да се пробвам и в отбор от чужбина, за да видя как ще се справя. Не се оплаквам и не искам нещата да изглеждат по-големи, отколкото са в действителност. Ще продължа да си върша работата и да се надявам, че ще играя редовно“ добави той. 

Гуардиола продължава да твърди, че Стърлинг е ключова фигура в състава, но започна с него сред титулярите само два пъти във Висшата лига до момента. Ман Сити го привлече за 49 милиона паунда от Ливърпул през 2015-а, като настоящият му контракт е до лятото на 2023-а, а цената му е поне 70-80 милиона в момента.