Пеп Гуардиола призова за търпение с Коул Палмър след първото му попадение в Шампионската лига, но каза, че 19-годишният футболист има „специално качество“ в наказателното поле.

Младият талант отбеляза четвъртия гол за Манчестър Сити малко след като се появи от пейката при разгромния успех над Брюж с 5:1 във вторник вечер. Полузащитникът е едва третият тийнейджър, който отбелязва гол за Сити в най-престижния европейски клубен турнир, присъединявайки се към Фил Фодън и Келечи Ихеаначо, и е десетият най-млад английски играч, вкарвал в турнира.

„Коул притежава специално качество в наказателното поле, талант, който е труден за откриване. Когато притежава топката там, повечето случаи приключват с гол. Трудно е да намериш такъв футболист. Знам как се случват нещата при младите играчи. Трябва да бъдем спокойни и търпеливи. Позицията му е във втория отбор, но същевременно той тренира с нас и работи по нашите принципи. Щастлив съм от гола. Той можеше да направи някои неща малко по-добре, но това е нормално. Опит е. Хората в този свят искат незабавно някои неща и всеки се нуждае от време. Не можеш да сготвиш добре ядене, ако не прекараш време в кухнята. Отнема време“, започна испанският мениджър на „гражданите“.

Сити изиграха страхотен двубой, за да се реваншират за загубата си от Пари Сен Жермен в група А. Риад Марез вкара два пъти при победата, а Жоао Кансело и Кайл Уокър се присъединиха към Палмър при реализаторите. „Едно от най-добрите ни представяния в Европа, със сигурност. Анализирах Брюж по време на международната пауза. Изгледах доста техни мачове. Знам колко добре се справиха при равенството 1:1 с ПСЖ. Намерихме много пасове с Фил. Имахме скоростни играчи, които изскачаха от задна позиция. Можехме да отбележим повече голове, имахме много шансове. Всички в отбора и щаба са щастливи от представянето ни“, завърши Гуардиола.