След 21 поредни победи и 4 поредни Купи на Лигата, Манчестър Сити напусна надпреварата, в която доминираше и спечели 5 от последните 6 нейни издания. 

Уест Хям надви Гражданите у дома след 0:0 в редовното време и 5:3 след изпълнение на дузпи, за да се класира за 1/4финалите на „Карабао Къп”. 

След сравнително неубедително първо полувреме, през второто мачът се отвори, като и двата тима имаха положения, които обаче пропуснаха. При дузпите един пропуск за Сити се оказа фатален. 

За Уест Хям промените бяха 8, като единствено Бен Джонсън, Аарън Кресуел и Томас Соучек запазиха местата си. За гостите промените бяха 9, но за носителя на трофея започнаха Гюндоган, Де Бройне, Марез и Стърлинг. Младият Коул Палмър също получи шанс да изява. 

В първите минути Гражданите имаха сериозно предимство, без обаче да стигнат до нещо опасно, след като пропуснаха две възможности да изведат Палмър на добра позиция. Чуковете действаха спокойно и организирано и в 19-ата минута Нобъл стреля точно, Стефън изби и за негов късмет топката попадна в Джон Стоунс. 

Палмър все пак тества Ареола при най-доброто положение за гостите, чиито действия обаче бяха някак без вдъхновение, което бе добре дошло за лондончани, които се оттеглиха на почивка при 0:0. 

Второто полувреме започна с влизане на Кансело за гостите и неточен удар на Масуаку за домакините. Последва отлична работа на Палмър, който се справи със Соучек и изведе Гюндоган, който от малък ъгъл не успя да стреля точно. Това беше добра възможност. 

Мачът се отвори и Кресуел намери Масуаку, който центрира опасно, Стефън изби към Ярмоленко, чийто удар бе блокиран. Де Бройне също излезе на сцената и негов удар, при който имаше рикошет, бе спасен от Ареола.  След последвалия корнер вратарят се справи и с удар с глава на Стоунс. 

Темпото бе много високо. Соучек не бе точен от 12-13 метра и пропусна много добра възможност. След по-тихи минути Палмър проби и намери Стърлинг, който върна към младока, но той прати топката над вратата. 

Гуардиола пусна и Фил Фодън, който веднага намери позиция за стрелба, получи се рикошет, при който топката се оказа в Гюндоган, но Ареола се справи. Зинченко тества вратаря на домакините, който изби над гредата. 

Лондочани също стигнаха до възможност, но Соучек прати топката над вратата от добра позиция в 88-ата минута. Драмата бе на път да настъпи в 93-ата минута, когато Жезус центрира, Стърлинг бе абсобютно свободен, но прати топката в глава в ръцете на Ареола и пропусна отличния шанс. 

Така се стигна до дузпите, при които домакините бяха перфектни. Фил Фодън пък пропусна при своя удар, като стреля покрай вратата и това се оказа фатално за Гражданите. 

Уест Хям – Манчестър Сити    0:0 (5:3 след дузпи)

При дузпите: 
1:0    Нобъл
1:0    Фодън – покрай вратата
2:0    Боуен
2:1    Кансело
3:1    Доусън
3:2    Жезус
4:2    Кресуел
4:3    Грийлиш
5:3    Бенрама

Уест Хям: Ареола, Джонсън, Доусън, Диоп, Кресуел, Масуаку (63 Форналс), Соучек, Нобъл, Лансини (83 Цоуфал), Влашич (63 Бенрама), Ярмоленко (63 Боуен)
Манчестър Сити: Стефън, Уокър (46 Кансело), Стоунс, Аке, Зинченко, Фернандиньо, Гюндоган, Де Бройне (83 Грийлиш), Марез (72 Фодън), Стърлинг, Палмър (76 Жезус)