Финалистът от миналия сезон Манчестър Сити обърна ПСЖ за успеха с 2:1 в мач от група "А" на Шампионската лига, игран на стадион "Етихад".

Момчетата на Пеп Гуардиола бяха по-добрият отбор през първото полувреме, но така и не успяха да превземат вратата на съперника. Най-близо до гола беше Илкай Гюндоган, нацелил страничната греда.

След почивката ПСЖ вдигна темпото и Килиан Мбапе смълча трибуните. "Гражданите" имаха нужда от известно време да се съвземат, но четвърт час преди края вече бяха осъществили пълен обрат с попаденията на Рахим Стърлинг и Габриел Жезус.

Така Манчестър Сити събра 12 точки и спечели групата си. ПСЖ също продължава напред, тъй като има 8 точки - с четири повече от РБ Лайпциг и Брюж.


Още в петата минута гостите изтръпнаха. Жоао Кансело насочи топката много опасно с глава към вратата и пред голлинията Преснел Кимпембе изчисти, а след това опитът за добавка на Рияд Марез не се получи, тъй като кълбото облиза външната част на мрежата.

Марез отново беше сред най-дейните четвърт час след началния съдийски сигнал, когато самият той и всички на стадиона вече виждаха как топката лети към горния ляв ъгъл. Алжирецът направи няколко крачки и отправи страхотен изстрел с левачката, но мароканецът Ашраф Хакими подложи смело главата си и предотврати сигурното попадение.

Нахлулият напред Нуно Мендеш не се възползва от шанса си при рядка атака на "принцовете", а на отсрещната врата отново стана горещо. Този път Зинченко беше блокиран при хубаво воле в пеналта.

В 33-ата минута гредата спаси парижани. Сити отново напредна и Илкай Гюндоган заложи на плътен изстрел от движение, но уцели десния страничен стълб. Не след дълго Кейлор Навас трябваше да спасява шута на Марез, а точно преди паузата Килиан Мбапе би неточно при контра на французите.

Пет минути след подновяването на играта ПСЖ изненадващо откри резултата при първата си опасна акция в срещата. Лионел Меси проби отляво и се опита да намери близкия си приятел Неймар, но се получи рикошет и топката отиде към непокрития Килиан Мбапе на далечната греда. Французинът не показа милост и простреля Едерсон от упор.

Манчестър Сити така и не можеше да преоткрие ритъма си от първото полувреме и все по-често беше принуден да се защитава. Вече беше изминал час игра, когато Навас най-после трябваше да се намесва и през втората част.

В 63-ата минута "гражданите" все пак успяха да разпечатат вратата на противника. Кайл Уокър центрира от въздуха отдясно и влезлият като резерва Габриел Жезус отклони случайно за Рахим Стърлинг. Последният за малко да не уцели топката добре, но все пак я ритна с върха на лявата си бутонка и вкара с помощта на страничната греда.

Четвърт час преди края на редовното време ПСЖ направи голям пропуск с участието на трите звезди в атака. Мбапе и Меси имаха принос топката да стигне до Неймар, който игра на двойно подаване с Анхел Ди Мария и излезе на стрелкова позиция, но шутира покрай гредата.

Веднага след това Сити сътвори пълен обрат. Марез центрира отдясно към Бернардо Силва, който показа поглед върху играта и просто свали за Габриел Жезус. Кариоката не уцели кълбото по най-добрия начин, но все пак успя да матира Навас. До края нямаше нито една реална голова възможност.

 

Манчестър Сити - ПСЖ 2:1

0:1 Килиан Мбапе - 50'
1:1 Рахим Стърлинг - 63'
2:1 Габриел Жезус - 76'