Манчестър Сити тресна само с 3:1 Уотфорд на стадион „Викаридж Роуд и окупира върха в английската Висша лига. Хората на Пеп Гуардиола доминираха тотално на терена и благодарение на множеството пропуски и добрите изяви на вратаря Даниел Бакман „стършелите“ се спасиха от разгром.

Рахийм Стърлинг и Бернардо Силва на два пъти вкараха попаденията за успеха на „гражданите“. Двамата забиха по един гол до изминаването на половин час игра и предрешиха изхода от двубоя. Португалецът реализира още веднъж след почивката, а и гредите на два пъти спасиха домакините. Почетното попадение за Уотфорд заби Кучо Ернандес четвърт час преди края.

Спечелените 3 точки изкачиха Ман Сити на първото място във временното класиране. Тимът на Гуардиола събра актив от 35 точки и изпревари Ливърпул с една точка. Селекцията на Клаудио Раниери остана на 17-ата позиция с 13 пункта.

Хората на Пеп Гуардиола натиснаха веднага след първия сигнал. Първоначалният им устрем се увенча с успех, след като Рахийм Стърлинг откри резултата още в 4-ата минута. Той прати топката в мрежата на Даниел Бакман за 0:1, засичайки с глава перфектно центриране отляво на Фил Фодън.

Манчестър Сити продължи да доминира тотално на стадиона на „стършелите“. Стърлинг в 8-ата минута не успя на удвои преднината на своите, тъй като Бакман се справи с удара му. Последваха три пропуска на Джак Грийлиш, като отново последната преграда пред гола се оказа вратарят на домакините.

Логичното обаче се случи в 31-ата минута, когато „гражданите“ удвоиха преднината си чрез Бернардо Силва и на практика убиха интригата в мача. Португалецът изведе Гюндоган в наказателно поле, Бакман отрази шута на германеца, но голкийпърът нямаше шанс при добавката на Силва, който го матира от малък ъгъл – 0:2.

Въпреки комфортния аванс Сити не спря да атакува. Фил Фодън в 34-ата минута направи фрапантен пропуск, след като от малкия пеналт не съумя да порази целта.

Почивката дойде при този резултат, въпреки че гостите не изпуснаха инициативата и търсеха още попадения във вратата на „стършелите“.

След антракта мачът продължи в същото русло. Даниел Бакман отново се прояви под рамката на вратата на домакините в 52-ата минута, когато отрази удар на Стърлинг. В 63-ата минута Бернардо Силва вкара втория си гол мача и направи преднината на Сити класическа. Той прати топката в мрежата на Бакман след удар от движение.

Малко след това Грийлиш натресе напречната греда. Домакините се възползваха от лекото отпускане в състава на гостите и намалиха на 1:3 чрез Кучо Ернандес в 74-ата минута. Резервата на „стършелите“ вкара след добавка, след като първоначално ударът му срещна гредата.

До края не паднаха повече попадения, а защитаващият титлата си Манчестър Сити спечели с 3:1 и вече е на първо място в класирането.

Уотфорд – Манчестър Сити 1:3

Голмайстори: 0:1 Рахийм Стърлинг 4', 0:3 Бернардо Силва 31', 63', 1:3 Кучо Ернандес 74'

Уотфорд: Бакман, Фемения, Троост-Еконг, Каткарт, Роуз, Лоуза, Клевърли, Сисоко, Денис, Педро, Кинг

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Лапорт, Кансело, Родри, Гюндоган, Силва, Стърлинг,  Грийлиш, Фодън