РБ Лайпциг удари Манчестър Сити с 2:1 в група А на Шампионската лига и си осигури европейско участие и през пролетта. 

Двубоят бе без значение за Гражданите, тъй като те си бяха осигурили първото място в групата с 12 точки. За германците обаче, сблъсъкът бе важен, тъй като те успяха да завършат трети със 7 точки и ще продължат участието си в евротурнирите. В другия мач ПСЖ срази Брюж с 4:1 и така французите събраха 11 точки, а белгийците останаха последни с 4.   
 
Пеп Гуардиола очаквано направи доста промени в състава си, като Бернардо Силва дори не бе в групата. Габриел Жезус също липсваше, но пък Кевин де Бройне стартира за първи път от доста време.  
 
Двубоят се състоя пред празни трибуни, тъй като заради мерките свързани с коронавируса германските власти не допуснаха зрители на стадиона.  
 
В началото нямаше много положения, като едва в 16-ата минута Зак Стефън спаси удар в близкия ъгъл на Лаймер. Гостите отговориха с неточен шут на Де Бройне, а малко след това Стефън изпревари Форсберг след едно извеждащо подаване.  
 
Двубоят стана двуостър и домакините успяха да вкарат в 24-ата минута. Лаймер изведе Собослай, който лесно се измъкна от Стоунс и преодоля Стефън, след което вкара на празна врата за 1:0. ВАР потвърди, че няма засада, а Сити получи гол и в 6-ия си мач от групата.  

В 26-ата минута Форсберг стреля опасно, но право в ръцете на Стефън. Гражданите все пак опитаха да реагират, но в 39-ата минута Стефън ги спаси. Нкунку комбинира със Собослай отляво, последва пък към Андре Силва пред вратата, но стражът на гостите демонстрира фантастичен рефлекс и изби, а след това Зинченко изчисти.  
 
Веднага след това дойде най-добрата ситуация за Сити. Де Бройне намери по отличен начин Фодън, който напредна и потърси далечния ъгъл, но Гулаши успя сякаш леко да отклони топката, която след това срещна гредата. В крайна сметка паузата дойде при аванс за Лайпциг.  
 
Гуардиола пусна Рахийм Стърлинг вместо Фил Фодън за старта на втората част, която започна със свободен удар на Де Бройне, но в стената. Гостите имаха инициативата и удар на Гюндоган бе блокиран, а и германците се бранеха много организирано.  
 
И в 71-ата минута нанесоха нов удар. Форсберг нахлу в наказателното поле и подаде към Андре Силва, който с отличен удар реализира в далечния ъгъл. Само че домакините не бяха спокойни за дълго. 

Първо претенции за дузпа на гостите бяха подминати след едно падане на Стърлинг, но в 76-ата минута Зинченко намери Марез на далечната греда и той отклони с глава към далечната греда, за да върне бързо интригата.

В 80-ата минута Грийлиш стреля, получи се рикошет, но за радост на германците топката премина встрани от вратата. Малко след това Сити остана с човек по-малко. Уокър направи голяма глупост, като изрита и спъна преднамерено Андре Силва и реферът го прати в съблекалнята. 
 
Въпреки това Де Бройне излезе на добра позиция и потърси далечния  ъгъл, но за малко не намери целта. В крайна сметка обаче, Сити не успя да стигне до равенството. 

РБ Лайпциг – Манчестър Сити    2:1
 
1:0     Собослай 24
2:0    Андре Силва 71
2:1    Марез 76
 
РБ Лайпциг: Гулаши, Мукиеле (79 Хенрикс), Клостерман (46 Симакан), Гвардиол, Анхелиньо, Лаймер (63 Адамс), Кампъл, Нкунку, Форсберг (79 Броби), Собослай, Андре Силва (87 Мориба)
Манчестър Сити: Стефън, Уокър, Стоунс, Аке (87 Диаш), Зинченко, Гюндоган, Фернандиньо, Де Бройне (87 Палмър), Марез, Грийлиш, Фодън (46 Стърлинг)