Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призна, че защитникът Кайл Уокър е заслужавал да бъде изгонен снощи срещу РБ Лайпциг. 

Мачът бе без значение за Гражданите, които загубиха с 1:2 на германска земя, а в края английският национал направи голяма глупост, като изрита Андре Силва и реферът логично му показа червен картон и сега той ще пропусне първия мач от 1/8финалите. 

„Червеният картон ни наранява, особено за следващия етап. Кайл Уокър е важен за нас и не бе необходимо да го загубим по подобен начин. Без съмнение обаче след това действие трябваше да бъде изгонен. Няма обаче да разкривам какво стана в съблекалнята“ заяви недоволният Гуардиола. 

„През първото полувреме ни липсваше ритъм и не играхме добре, а и съперникът разполага с отличен отбор, което разбира се знаехме. След паузата значително се подобрихме, станахме по-агресивни и потърсихме победата, но за съжаление допуснахме някои грешки и бяхме наказани“ добави наставникът, чийто тим не успя да запази нито една суха мрежа в 6-те мача от групата, но това не притеснява Пеп. 

„Разбира се, че е хубаво да не получаваш попадения, но в повечето ни мачове бяхме по-добри от опонентите, освен днес. Като цяло обаче направихме много добра групова фаза. Спечелихме трудна група, така че съм доволено от представянето ни“ каза още Гуардиола.