Манчестър Сити победи с 1:0 Уулвърхямптън и запази лидерската си позиция във временното класиране на Висшата лига. Футболистите на Пеп Гуардиола категорично надиграха съперника си, но стигнаха само до един гол, дело на Рахийм Стърлинг от дузпа.

Първото полувреме премина по характерен начин за двата отбора. Домакините контролираха топката и имаха териториално предимство, докато "вълците" стояха много стабилно в дефанзивен план и на практика не допуснаха чисти положения пред вратата на Жозе Са.

Най-интересната ситуация се разигра в добавеното продължение, когато Раул Хименес си изкара два жълти картона в рамките на 30 секунди и остави отбора си с човек по-малко.

Мексиканецът първо фаулира Родри в гръб, за което бе предупреден официално. Веднага след това попречи на изпълнението на свободния удар и правилно бе изгонен.

След почивката Сити продължи да натиска. Конър Коуди изчисти от голлинията удар с глава на Гюндоган, който прехвърли Са. След като имаха няколко претенции за дузпа по-рано в мача, в 65-ата минута „гражданите“ все пак получиха спорен наказателен удар.

Бернардо Силва центрира отдясно, топката рикошира в Моутиньо, чиято ръка бе вдигната. Съдията Джон Мос посочи бялата точка, но португалецът претендираше, че топката го е ударила в областта на подмишницата. Макар че от повторенията така и не се видя ясно ситуацията,

ВАР потвърди решението на рефера. Рахийм Стърлинг изпълни със самочувствие в средата на вратата за 1:0. В 92-ата минута „вълците“ пропуснаха отличен шанс да изравнят при първия им точен удар във вратата.

Макс Килман стреля с глава, но Едерсон прояви рефлекс и спаси. В крайна сметка шампионите отправиха 22 изстрела към вратата на съперника, от които 9 точни и заслужено стигнаха до успеха.

Манчестър Сити – Уулвърхямптън 1:0

Голмайстор: 1:0 Стърлинг (66-д)

Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Диаш, Лапорт, Зинченко, Родри, Гюндоган, Силва, Грийлиш, Стърлинг, Жезус

Уулвърхямптън: Са, Семедо, Килман, Коуди, Саис, Аит-Нури, Моутиньо, Невеш, Дендонкер, Траоре, Хименес