Шампионът на Англия по футбол Манчестър Сити продължава защитата на титлата си, като постигна седма поредна победа във Висшата лига. „Гражданите“ разгромиха Лийдс с 7:0. На два пъти се разписа Кевин Де Бройне, като Фил Фодън, Джак Грийлиш, Рияд Марез, Джон Стоунс и Нейтън Аке добавиха по едно попадение.

Още в началото Сити не остави съмнения кой ще спечели този двубой, като в 7-та минута Бернардо Силва пропусна на празна врата, но няколко секунди по-късно Фил Фодън се разписа с неубедителен удар, който Стюърт Далас не успя да изчисти. Пет минути по-късно футболистите на Пеп Гуардиола си решиха всичко, след като Грийлиш намери топката след подаване на Марез и вкара за 2:0

При този резултат „гражданите“ започнаха да се забавляват на терена, а в 32-та минута Родри изведе Де Бройне сам срещу Илан Мелие и белгиецът не сбърка, разписвайки се за 3:0. Манчестърци започнаха второто полувреме по същия начин, като не се отпуснаха и за миг. В 49-та минута Рияд Марез пое топката на границата на наказателното поле, напредна и с елегантен удар в далечния ъгъл отбеляза за 4:0.

Час след началото Кевин Де Бройне отбеляза най-красивото попадение в срещата, като с удар от близо 25 метра заби топката във вратата на Мелие. В края на срещата дойде редът и на централните защитници да вкарват. В 74-та минута Лапорт стреля с глава към вратата на Лийдс, топката отиде на крака на Джон Стоунс, който се разписа за 6:0. Четири минути по-късно Нейтън Аке се разписа с глава след центриране на Фодън от ъглов удар.

Поражението е рекордно в историята на Лийдс, като то оставя тима на 16-о място с актив от 16 точки, докато Сити увеличава преднината си на върха, събирайки 41 пункта, с 4 повече от втория Ливърпул и 5 повече от третия Челси, които са с мач по-малко.

В друг мач от кръга Астън Вила победи Норич с 2:0 с голове на Джейкъб Рамзи и Оли Уоткинс.