Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола призова феновете на английския футбол да се ваксинират и да носят маски на стадионите, за да ограничат разпространението на КОВИД-19.

Великобритания регистрира нови 122 хиляди положителни теста в петък, но футболните клубове продължават да играят пред фенове.

„Честно казано, не ми се иска да играем отново пред празни трибуни, но заразяванията с КОВИД-19 нарастват по целия свят, не само във Великобритания. Тези хора ходят по стадионите и могат да пренасят вируса сред големи групи“, заяви Гурадиола, цитиран от "Тема спорт".

„Привържениците не носят маски по стадионите и за мен това е изненадващо. Те трябва да се ваксинират, да получават бустерни дози, да спазват мерките за социално дистанциране и да носят маски. Вярвам на медицинските лица, защото те знаят повече от мен. Щом те са категорични, че ваксината спасява животи, значи тя е важна“.

Сити на Гуардиола е на първо място в класирането с 44 точки и три повече от Ливърпул. Шампионите играят днес с Лестър Сити.

Снимка: БГНЕС