Манчестър Сити удари с 1:0 Брентфорд в среща от 20-ия кръг на Висшата лига и направи много важна стъпка към поредната си шампионска титла.

"Гражданите" дръпнаха с 8 точки на Челси и с 9 на Ливърпул в битката за първото място. "Мърсисйадци" обаче са с мач по-малко.

Единственото попадение в срещата заби Фил Фоудън в 16-ата минута. Малко преди края на двубоя пък бе отменен гол на Аймерик Лапорт поради засада след консултация с ВАР. В началото на втората част не бе зачетено и попадение на Фоудън.

Това бе десетата поредна победа на Ман Сити във Висшата лига. За последно те загубиха в среща за първенство на 30 октомври с 0:2 при гостуването си на Кристъл Палас.

Като цяло "гражданите" контролираха тотално мача и владееха топката към 80%. Момчетата на Пеп Гуардиола не дадоха почти никакви шансове на домакините и логично си взеха победата и трите точки.

Брентфорд от своя страна започна със самочувствие мача, но не си повярва, че може да вземе нещо и се задоволи с минимална загуба. Тимът определено ще се бори за оцеляването си, като в момента е на 14-а позиция с 20 точки.

Брентфорд - Манчестър Сити 0:1

Голмайстор: Фоудън (16)

Брентфорд: Фернандес, Томпсън, Пинок, Сьоренсен, Янсон, Баптист, Уиса, Йенсен, Ониека, Рурслев, Тони

Манчестър Сити: Едерсон, Аке, Кансело, Лапорт, Диаш, Фернандиньо, Силва, Де Бройне, Грийлиш, Жезус, Фоудън