Играчът на Манчестър Сити и френски национал Бенжамен Менди, който бе обвинен по седем обвинителни акта в изнасилване, бе пуснат под гаранция от съд в северозападна Англия.

Съдия Патрик Томпсън осигури гаранция на 27-годишния защитник на изслушване във Върховния съд в Честър при „строги“ условия, включително предаване на паспорта му. Менди, който бе обвинен от пет жени по седем точки на обвинителния акт в изнасилване и една в сексуално посегателство, бе държан зад решетките откакто бе арестуван и обвинен на 26 август миналата година.

Съдебният процес няма да се проведе поне до юни, каза Томпсън, като Менди ще се яви отново на изслушване на 24 януари. Футболистът, който живее в Престбъри, близо до Макълсфийлд, бе привлечен за 52 млн. паунда от Монако през 2017 и има 75 мача за Сити, но игровото му време бе ограничено поради контузии и спад във формата.

Последният от десетте му мача за Франция дойде през ноември 2019. Левият бек спечели Световното първенство с „петлите“ през 2018. Той е със спрени права от шампионите на Висшата лига до края на криминалната процедура срещу него.

Менди бе държан в затвора Алткорс в Ливърпул, преди наскоро да бъде трансфериран в затвор в Манчестър.