Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че няма планове за това кога ще напусне клуба, и няма да го „предаде“. Договорът на испанския специалист на „Етихад“ е до края на сезон 2022/23, като шампионите на Висшата лига са клубът, в който той е прекарал най-много години след престоите начело на Барселона и Байерн Мюнхен.

Братът на Гуардиола – Пер, пък има и бизнес взаимоотношения с клуба, като и двамата имат дял в Жирона. Говорейки пред медиите преди гостуването на Саутхемптън, Гуардиола сподели, че ще бъде честен с клуба когато и ако вземе решение за бъдещето си, като бившият му помощник в редиците на „гражданите“ Микел Артета е спряган с поста в бъдеще.

„Те ми дадоха всичко, така че не мога да ги предам или да им направя нещо лошо. Това няма да е приятно от моя страна. Заедно взехме решение да дойда тук и да удължа договора на два пъти и ще бъде същото и сега. Зависи от това как се чувстват към мен и как аз се чувствам в клуба. Не съм човек, който мисли много за бъдещето, когато все още имам договор с клуба. Не съм достатъчно добър в това да мисля толкова далеч, защото моето бъдеще винаги зависи от резултати. И за миг не съм се притеснил“, каза 51-годишният наставник.

Сити водят с 11 точки пред Ливърпул на върха в класирането и са спрягани с летен трансфер на 21-годишния нападател на Ривър Плейт Хулиан Алварес. „Не знам – чувствам се добре и комфортно. Когато не съм енергичен и се чувствам леко изтощен съм сигурен, че ще се откажа. Но в момента се чувствам добре“, завърши Гуардиола.