Манчестър Сити спокойно победи Брентфорд с 2:0 в 24-ия кръг на Висшата лига, за да направи нова стъпка към защитата на титлата си. 

Гражданите контролираха мача и стигнаха до успеха с попадения през двете полувремена, макар че със сигурност това не бе от най-блестящите им представяния. 

Риад Марез и Кевин де Бройне реализираха двата гола, а след успеха Сити вече има 60 точки, с 12 повече от Ливърпул, който все пак е с 2 мача по-малко. Брентфорд остава с 23. 

За домакините Джак Грийлиш бе на пейката, но Риад Марез стартира в атака, заедно с Рахийм Стърлинг и Фил Фодън. Джон Стоунс започна на мястото на Кайл Уокър като десен защитник. За лондончани интересно бе, че Айвън Тони изобщо не бе в групата, а Брайън Мбемо бе резерва. Вратарят Давид Рая записа първото си участие от октомври, връщайки се след контузия. 

Първата ситуация за Гражданите бе още в 5-ата минута, когато Фил Фодън отклони топката с глава покрай вратата. Пчеличките се защитаваха и чакаха моменти да контраатакуват, като в 15-ата минута Канос не успя да подаде точно и не се стигна до сериозна възможност. 

Чак към средата на полувремето Сити засили натиска и вдигна темпото. Последва обаче чисто положение за Брентфорд, когато Йенсен се измъкна и стреля, Едерсон изби, но се оказа и че има засада. В 30-ата минута Рая успя да се намеси решаващо при едно разбърване и улови. 

Стърлинг опита атрактивен изстрел, а след статично положение някак си Аймерик Лапорт не успя да вкара. Стигна се обаче до 39-ата минута, когато Рьорслев направи ненужно нарушение на аутлинията срещу Стърлинг и реферът отсъди дузпа, която Риад Марез превърна в гол без проблеми. Малко преди паузата Едерсон излезе самоотвержено и улови подаване на Хенри, за да запази предимството на отбора си. 

Второто полувреме започна с опасен удар на Жоао Кансело, а малко след това португалецът стреля право в ръцете на Давид Рая. Брентфорд отговори със слаб опит на Ониека, който не затрудни Едерсон. 

В 69-ата минута шампионите логично стигнаха и до втори гол. Рая сбърка и подари топката на Стърлинг, а след като спаси удара му, топката се оказа в Де Бройне, който от двайсетина метра се разписа с прецизен изстрел. 
 
Последва нов неточен опит на Кансело, а до края домакините спокойно затвориха мача, за да постигнат очаквана победа без много да се напрягат.   

Манчестър Сити – Брентфорд    2:0

1:0    Марез 40 дузпа
2:0    Де Бройне 69

Манчестър Сити: Едерсон, Стоунс, Лапорт, Диаш, Кансело, Родри, Де Бройне, Бернардо, Фодън (72 Гюндоган), Стърлинг, Марез (67 Грийлиш)
Брентфорд: Рая, Айер, Янсон, Пинок, Йенсен, Норгор, Ониека, Рьорслев, Хенри, Канос (63 Дасилва), Годос (63 Мбемо)