Без да се напряга кой знае колко Манчестър Сити спечели поредната си победа във Висшата лига, този път 4:0 на терена на Норич в мач от 25-ия кръг. 

Класата на Гражданите бе просто много по-голяма от тази на съперника и с хеттрик на Рахийм Стърлинг шампионите логично триумфираха. 

Освен това Пеп Гуардиола успя да спести усилия и на някои от основните си играчи, давайки им почивка, като за пореден път отборът му демонстрира сериозна широчина и равностойност. 

В типичния си стил наставникът направи цели 5 промени от победата над Брентфорд, като остави на пейката дори Кевин де Бройне и Жоао Кансело, но въпреки това съставът изглеждаше достатъчно солиден. Джак Грийлиш изобщо не бе в групата. 

Началото бе много силно за Гражданите, които бързо вкараха, но Фил Фодън се оказа в засада. Малко след това Бернардо Силва успя да се измъкне и стреля, но топката срещна гредата. В 8-ата минута бе свободен на около 7-8 метра, но стреля с глава право в ръцете на Ангъс Гън. 

Канарчетата успяха бързо да се поокопитят и Теему Пуки получи шанс да стреля, но Едерсон се справи. В 19-ата минута Грант Ханли насочи много опасно с глава към долния ляв ъгъл, но топката срещна гредата, а след това бе изчистена. Лош късмет за Норич и предупреждение за Сити. 

В 25-ата минута шампионите пропуснаха отново. Зинченко достави много добра топка от крилото, Стърлинг бе непокрит и стреля с левия крак, но макар че видя късно топката, Гън успя да избие с крак. 

В 31-ата минута обаче, пробивът за шампионите бе факт. Аарънс не успя да изчисти топката, Стърлинг овладя и с майсторски удар от около 16-17 метра стреля отлично към далечния ъгъл. 

Последва удар на Марез, с който Гън се справи, а в 40-ата минута Гюндоган стреля с глава, но вратарят на Норич отново бе на ниво. Паузата дойде с аванс за Гражданите, които бързо решиха всичко с втори гол скоро след почивката.  

В 48-ата минута Фил Фодън се оказа свободен във вратарското поле, не успя да стреля добре, но пък получи втори шанс, при който пак не бе убедителен, но след рикошет топката все пак мина зад голлинията, въпреки усилията на Грант Ханли да я изчисти. 

Това съвсем успокои тима на Гуардиола, който скоро след попадението можеше да вкара отново, но Нейтън Аке прати топката над целта. Рашица тества Едерсон с опит от границата на наказателното поле, след което резултатът стана 3:0. 

След статично положение Диаш бе свободен, като отклони с глава успоредно на голлинията и Стърлинг спокойно вкара също с глава отблизо. Фернандиньо пропусна да вкара още един гол скоро след попадението.  

В 89-ата минута обаче младият Лиъм Делап се измъкна от наказателното поле и макар и да нямаше контрол върху топката, Грант Ханли го събори, а реферът отсъди дузпа. Стърлинг изпълни, Гън изби, но топката се върна успоредно пред голлинията и Рахийм спойко оформи хеттрика си. 

След успеха Сити остава твърдо на върха вече с 63 точки. Серията на Норич от 3 поредни двубоя без поражение пък приключи, като Канарчетата са 18-и със 17 точки. 

Норич – Манчестър Сити    0:4

0:1    Стърлинг 31
0:2    Фодън 48
0:3    Стърлинг 70
0:4    Стърлинг 90

Норич: Гън, Аарънс (63 Байръм), Ханли, Гибсън, Уилямс, Саджънт (87 Дауъл), Лес-Мелу (63 Норман), Гилмор, Маклейн, Рашица, Пуки
Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Аке, Зинченко, Фернандиньо, Бернардо (75 Макатий), Гюндоган, Марез (84 Кайки), Фодън (81 Делап), Стърлинг