Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола има сериозна амбиция да вземе на „Етихад“ халфа на градския съперник Пол Погба като свободен агент от идното лято.

28-годишният французин е свободен да преговаря с чуждестранни клубове, след като е във финалните си шест месеца по своя контракт с „червените дяволи“, но лично каталунският наставник на Сити е пожелал Погба да заиграе в близост до актуалния си клуб.

Според испанските медии „гражданите“ ще искат да вземат няколко високопрофилни футболисти за новия сезон и заради това следят внимателно ситуацията около световния шампион с Франция.

Твърди се, че Гуардиола харесва страшно много физическите и техническите качества на Погба и именно в него вижда чудесен играч за средната линия на актуалния английски шампион.

Бившият клуб на Погба – Ювентус, както и Барселона, Реал Мадрид и Пари Сен Жермен също се смята, че ще опитат да подпишат с халфа, който все още не е влязъл в преговори с Ман Юнайтед за подновяването на сегашния си договор, пише "Тема спорт".

В 224 мача за „червените дяволи“ от всички турнири Погба има 39 гола и 50 асистенции. 9 от тези попадения са през този сезон в 18 мача.